Den Haag, 12 juni 2013

Vandaag werd de nieuwe meldkamer van de veiligheidsregio’s Haaglanden en Hollands-Midden officieel geopend. Hierbij werd een aantal mensen en verschillende media uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

De nieuwe meldkamer, genaamd ‘De Yp’  is gevestigd kort langs de A12 in de Haagse wijk Ypenburg aan de Katschiplaan te Den Haag. Momenteel zit de meldkamer van Hollands Midden nog aan de Rooseveltstraat in Leiden, maar deze zal spoedig gaan verhuizen naar deze locatie in Den Haag. In de nieuwe meldkamer die op de 10e etage zit van het nieuwe gebouw is plaats voor in totaal 50 centralisten.  De officiële opening van de gemeenschappelijke meldkamer werd gedaan door burgemeester Jozias van Aartsen, voorzitter Veiligheidsregio Haaglanden en Henny Lenferink, voorzitter Veiligheidsregio Hollands-Midden. In deze meldkamer komen alle 112 telefoontjes binnen voor de brandweer, ambulance en politie diensten welke, als de centralisten van Hollands-Midden zich ook in dit gebouw hebben bijgevoegd, dienst biedt aan rond de 1,75 miljoen inwoners.

Foto’s: Marco van Bemmel

Cookievoorkeuren wijzigen