Bergambacht, 13 juni 2013

Even na kwart over zes op de vroege morgen van donderdagochtend 13 juni werd de brandweer van Bergambacht met spoed opgeroepen voor een gebouwbrand op de Transportstraat in die plaats. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar middelbrand en werden ook de Stolwijkse brandweer, Officier van Dienst Krimpenerwaard en de autoladder van Bergambacht opgeroepen. Ook werd er een ambulance opgeroepen.

Met behulp van de politie is het bedrijf snel ontruimd en stonden alle medewerkers buiten. De brand woedde in een oven en afzuigkap, tegen het dak aan. Door het snelle optreden van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand doorsloeg het dak in. De autoladder had zich al opgesteld zodat als de brand door het dak zou slaan direct kon worden begonnen met blussen. Tegen 07:00 was de brand uit en konden de hulpdiensten weer retour. Het ambulance personeel heeft meerdere werknemers gecontroleerd op rookinhalatie maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Foto’s: Marco van Bemmel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen