Reeuwijk, 9 juni 2013

Vanavond om kwart over elf werden twee ambulances en politie opgeroepen voor een ongeval op de A12 Rechts (richting Utrecht) bij hectometerpaal 31,2 ter hoogte van Reeuwijk. Na een kwartier werd ook de brandweer met spoed opgeroepen voor een beknelling.

Precies waar de Nieuwdorperweg onder de A12 doorloopt waren twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Een auto met vier inzittenden die vanaf tankstation ‘De Andel’ was gekomen reed met ongeveer 110 km/h over de rechterrijstrook toen zij opeens van achter geramt werden. De automobilist die op het voertuig botste zat alleen in zijn auto en raakte niet gewond. Na een blaastest is hij aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De bestuurder en de bijrijder die voorin zaten van de auto die geramt werd raakte ook niet gewond. Eén van de twee passagiers achterin was aanspreekbaar maar kon het voertuig niet meer verlaten waardoor de brandweer werd opgeroepen en deze het dak eraf hebben geknipt. De andere passagier die achterin zat kon zelf uit het voertuig komen maar zakte even later in elkaar waarna deze op de wervelplank is gelegd en per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Ook het slachtoffer welke bekneld zat is op de wervelplank gelegd en afgevoerd naar het ziekenhuis. De verwondingen van de twee slachtoffers leken op het eerste gezicht niet ernstig. De VOA is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de oorzaak van de aanrijding. Er werden drie van de vier rijstroken afgesloten.

Foto’s: Marco van Bemmel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen