Bodegraven, 9 juni 2013

Zondagavond was de vluchtstrook op de A12 bij Bodegraven ineens druk bezet. Circa tien personenauto’s en een vrachtwagen hadden zich aan de rechter zijkant van de autosnelweg verzameld nadat de vrachtwagen een klapband had gehad. De band schoot onder de vrachtwagen vandaan waarna het een eigen leven ging leiden. Enkele personenauto’s konden de band niet meer ontwijken en raakte hierdoor beschadigd.

Uiteindelijk bleken er drie auto’s beschadigd door de vrachtwagenband, alle andere auto’s bleken van getuigen. De politie kwam ter plaatse om het een en ander af te handelen, de linker rijstrook werd afgesloten omdat daar nog steeds de vrachtwagenband lag en de rechter vanwege de drukte op de vluchtstrook. Rijkswaterstaat liet even op zich wachten, maar dit kwam door een ongeval met beknelling op die zelfde A12 bij Reeuwijk. Nadat alles was afgehandeld en de rijstroken weer begaanbaar waren werd de A12 weer vrijgegeven.

Foto’s: Rens de Haan

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen