Berkenwoude, 9 juni 2013

Om kwart voor twee vanmiddag werden politie en ambulance opgeroepen voor een ongeval op de Dorpsstraat in Berkenwoude.

Ter plaatse bleek dat een wielrenner die als achterste van een klein groepje wielrenners fietsten was ‘klem gereden’ door een auto en daarbij tegen een betonnen paal was gebotst en ten val was gekomen. Sinds kort staan er zes betonnen palen op de Dorpstraat om te zorgen dat automobilisten niet te hard door de straat rijden. Echter de ruimte tussen de palen is niet heel breed waardoor een auto en fietser elkaar daar niet kunnen passeren. Een auto die vanuit de Kerkweg reed moest op de wielrenners wachten tot deze de paaltjes voorbij waren gefietst en daarna de automobilist tussen de palen door kon rijden. Waarschijnlijk dacht de wielrenner die als achterste fietste dat de auto al ging rijden of schrok van een onverwachtse beweging van de auto waardoor hij uitweek en daarbij op het betonnen paaltje klapte. De automobilist was eerst doorgereden maar toen deze door kreeg dat er politie en ambulance nodig waren voor de wielrenner heeft hij zich op de ongevalslocatie gemeld bij de politie.

De wielrenner is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn verwondingen waren niet ernstig. De automoblist krijgt verder geen schuld toegerekend omdat de wielrenner uit eigen schrikreactie was uitgeweken.

De paal op de laatste foto is de paal waar de wielrenner tegen aangeklapt is maar deze stond al scheef voor deze aanrijding. Ook de andere paal die scheef staat wat te zien is op de één na laatste foto komt niet door deze aanrijding.

Foto’s: Marco van Bemmel

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen