Gouda, 6 juni 2013

Het Centraal Station in Gouda aan het Stationsplein / Burgemeester Jamessingel is deze middag geheel ontruimd en hermetisch afgesloten. Dit is naar aanleiding van een bommelding. Ook naastegelegen panden zoals “Het huis van de stad”  werden ontruimd. De hulpdiensten, waaronder ook een explosievenverkenning, kwamen ter plaatse.

Het treinverkeer van en naar station Gouda werd plat gelegd. Het hele station werd onderzocht met o.a. een hond en mede vanwege het gevaar werd ook de hele omgeving afgezet. Er werd opgeschaald naar GRIP 2 en meerdere leidinggevenden van diverse instanties kwamen ter plaatse.

Na uitgebreid onderzoek de explosievenverkenning werd rond half 6 het gebied weer vrijgegeven; er was niks aangetroffen. De politie zal een onderzoek instellen naar de melder van de bommelding. In het kader van dat onderzoek kon er niks gezegd worden over hoe de melding binnen was gekomen. Ook het treinverkeer werd rond half 6 weer hervat, maar reizigers moesten nog wel rekening houden met vertraging.

Foto’s: Rob de Jong, Michael de Man & Marco van Bemmel
Video: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen