Gouda, 5 juni 2013

De brandweer, politie, ambulance en traumahelikopter werden deze morgen even na tien uur gealarmeerd voor een persoon te water aan de Plaswijckweg in Gouda. Ter plaatste bleek in het naastgelegen gebied Noorderhout een dame, die daar was met haar hond, met haar scootmobiel te water te zijn geraakt.

Omstanders hielden het hoofd van het slachtoffer boven water, omdat zij nog klem zat onder de scootmobiel. Een agent is er daarna bijgesprongen om hen te assisteren. Daarna is met behulp van een brandweerduiker de scootmobiel losgetrokken waardoor de vrouw “vrij” was en kon zij daarna het droge op. Daarop werd zij behandeld door de inmiddels ook ter plaatse gekomen ambulancemedewerkers waarna zij naar de ambulance werd gebracht. Brandweerlieden hebben in die tussentijd de scootmobiel op het droge gezet en deze zal later worden afgevoerd. Hoe de vrouw te water heeft kunnen raken is niet bekend. De gealarmeerde traumahelikopter is overgevlogen, maar hoefde verder niet te worden ingezet.

Foto’s: Rob de Jong & Marco van Bemmel
Video: Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen