Alphen aan den Rijn, 4 juni 2013

De hulpdiensten werden op dinsdagavond massaal naar de Eikenlaan in Alphen a/d Rijn gestuurd voor een ongeval waarbij gevaarlijke stoffen vrijkwamen. Bij aankomst bleek dat door het in contact raken van twee chemische stoffen de gevaarlijke stof chloorgas vrij kwam waardoor één persoon last kreeg van o.a. geïrriteerde ogen.

Bij aankomst is meteen het gebouw ontruimd; er waren op dat moment tien mensen aanwezig. De brandweer is met gaspakken het pand naar binnen gegaan om een beeld te krijgen van de hoeveelheid chloorgas dat vrij gekomen is. Dit bleek mee te vallen waarop de eerste verkenners het pand weer verlieten. Daarna is men met chemiepakken naar binnen gegaan om de vloeistof te op te ruimen, wat gebeurt door het te absorberen. Meerdere deuren zijn opengezet zodat het pand ook kon luchten. De brandweer is nog wel enige tijd bezig geweest voordat de Hoogvliet weer vrijgegeven kon worden.

De persoon met gezondheidsklachten is ter plaatse nagekeken, maar hoefde niet te worden meegenomen naar het ziekenhuis. Verder raakte er niemand gewond. De oorzaak is dat door een ongeluk de twee stoffen, die apart van elkaar worden gebruikt bij schoonmaakwerkzaamheden, bij elkaar kwamen waardoor chloorgas kon ontstaan.

Foto’s en video: Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen