Waarder, 27 mei 2013

De brandweer van Nieuwerbrug werd vanavond gealarmeerd voor een paard te water aan de Tuurluur in Waarder. Ter plaatse bleek dat iets verderop te zijn op de Verlengde Tuurluur. Het paard was in de boerensloot al behoorlijk weggezakt in de modder.

De brandweer heeft eerst met zes man geprobeerd het paard uit het water te halen, maar omdat dit niet lukte en men het paard geen verwondingen aan wilde brengen werd de hulp van de tankautospuit van Driebruggen ingeroepen. Daarnaast bleek het paard te zijn van een brandweervrouw uit Oudewater en die waren iets verderop aan het oefenen dus ook die kwamen ter plaatse. De PM van Driebruggen maakte de groep uiteindelijk compleet waarna er al snel zo’n 30 man brandweer ter plaatse was. Toen was het een simpele klus en lag het paard al snel op het droge.

De brandweer heeft onder scherp toeziend oog van de familie paarden hun werk gedaan en wanneer het paard op het droge stond werd hij herenigd met zijn soortgenoten.

Foto’s: Rens de Haan & Pieter Louw

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen