Bodegraven, 13 februari 2012

Omstreeks half één zondag op maandag nacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de A12 bij Bodegraven.

Een vrachtwagenchauffeur voelde tijdens het rijden wat aan de achterkant waarna bleek dat er een auto tegen hem aan was gereden. Er was geen letsel bij dus beide bestuurders waren al begonnen met het invullen van de schadeformulieren. Op het moment dat zij hier mee bezig waren, hoorden de mannen slippende banden en zagen een auto tegen de vangrail botsen en daarna met een enorme vaart tegen de achterkant van de vrachtwagen. Hierbij raakte zeker één persoon gewond waarna de hulpdiensten werden gealarmeerd. Uiteindelijk hebben de personen zelf het voertuig kunnen verlaten.

Gladheid;

Op dat moment waren er op zeker al vijf plekken op de A12 in de omgeving van Bodegraven ongevallen gebeurd. Deze waren allemaal zonder letsel waarna het voor de bergers overuren maken was.

Uiteindelijk werd door de meldkamer GRIP 1 afgegeven vanwege de gladheid, bij veel meldingen kwam er standaard in het bericht voor de betreffende hulpdiensten er bij te staan dat er extreme gladheid was.

Foto’s: Rob de Jong & Rens de Haan

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen