Schiphol, 13 februari 2012

Op Schiphol is deze morgen GRIP 1 afgekondigd in verband met een bommelding. Een man had zich verschanst op het toilet en dreigde met een explosief, er is daadwerkelijk een koffer met draden waargenomen. De brandweer, marechaussee en ambulance gingen in grote getale richting vertrekhallen 1 en 2. Dit deel van Schiphol werd ontruimd. Ook de Lifeliner 1 is gealarmeerd.

De BSB van de marechaussee heeft even na 13.00 uur de man aan kunnen houden. Daarna werd de EOD ingezet om na te gaan of er ook daadwerkelijk sprake was van een explosief. Rond half 4 kwam het bericht naar buiten dat er op dat moment geen bom was gevonden en kon een gedeelte van de luchthaven weer worden vrijgegeven. Een uur later waren beide vertrekhallen weer open voor het publiek.

Over de identiteit van de aangehouden man kan niks worden gezegd. Hij zou geen papieren hebben en het verhoor zou tot nu toe moeizaam verlopen. De marechaussee zet het onderzoek voort.

Duizenden passagiers waren de dupe van dit voorval; zij liepen vertraging op.

Foto’s: Rob de Jong
Foto’s Twitter: @DennisBeverloo , @Thijsjebroekop
  &  @SebastienLintz

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderstaande foto’s zijn binnengekomen via Twitter

 

Foto van aanhouding verdachte, helaas van slechte kwaliteit.

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen